28 decembrie 2016 – Informare privind distribuirea unor documente la casetele deputaţilor, potrivit prevederilor art. 94 din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Florin Iordache Bună dimineaţa, stimaţi colegi. Rog colegii să ia loc în sala de plen pentru a putea începe şedinţa. Doamnelor şi domnilor deputaţi, Declar deschisă şedinţa şi vă anunţ că, din totalul celor 327 de deputaţi ale căror mandate au fost validate, până la acest moment au fost validaţi 326. 205 colegi şi-au înregistrat prezenţa. Potrivit prevederilor art. 94 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, au fost distribuite următoarele documente: ordinea de zi pentru zilele de miercuri, 28, şi joi, 29 decembrie; programul de lucru pentru perioada 27-31 decembrie. Iar membrii Biroului permanent şi Comitetul liderilor au propus suplimentarea ordinii de zi cu PL-x 473/2016 şi PL-x 510/2016. Dacă sunt comentarii? Nu sunt. Vă rog, procedură, domnul Voicu.

Mihai Alexandru Voicu Mulţumesc mult. Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Este prima sesiune de vot pe legi a actualei legislaturi şi, din păcate, această sesiune nu începe foarte bine. Pentru că aş fi sperat că moştenirea, aşa-zis tehnică, a mandatului trecut, să fie remediată în această perioadă şi să putem, în sfârşit, în interesul public al transparenţei, să votăm prin mijloacele electronice, cu cartelele de vot. Sper că Biroul permanent şi Secretariatul General al Camerei, dar, evident, responsabilitatea aparţine majorităţii, să remedieze cât mai curând acest lucru. Nu cred că...şi regulamentul prevede ca mijloc prioritar de vot, votul electronic, şi nu cred că este normal ca de atâta timp să continuăm să votăm prin ridicare de mână, astfel încât cei care ne-au trimis aici să nu poată controla modul în care votăm responsabil sau nu anumite proiecte de lege. Mulţumesc.

Florin Iordache Domnul Nicuşor Dan. Vă rog.

Nicuşor Daniel Dan Stimaţi colegi, Şi mie mi se pare că începem cu stângul prin modul în care dezbatem azi. Pe de o parte, există un număr important de proiecte legislative pentru care vrem să avem azi dezbatere pe respingere şi vot final pe respingere. Am încercat cu colegii noştri să le citim de ieri până azi, de când am aflat, nu am reuşit. În plus, site-ul a căzut aseară. Pe de altă parte, dacă sunt urgenţe, cum este acest proiect de lege privind finanţarea partidelor politice, nu e natural să aflăm cu zece minute înainte. Avem disponibilitatea cel puţin o zi să-l citim cu atenţie, să putem să dăm un vot mâine.