10 aprilie 2019 – Aprobarea completării ordinii de zi.

Eugen Nicolicea Dau cuvântul domnului Andronache Gabriel.

Gabriel Andronache Vă mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. În baza dispoziţiilor regulamentare, vă adresăm două solicitări privind retrimiterea la Comisia juridică a două propuneri legislative. O primă propunere ar fi retrimiterea Propunerii legislative nr. 480/2017, aflată pe ordinea de zi la punctul 196, cu raport de respingere, şi care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente. Considerăm că este necesară retrimiterea pentru o dezbatere mai amănunţită a reglementării, în contextul deciziei de ieri a Curţii Constituţionale. În măsura în care îmi permiteţi, voi citi şi a doua propunere de retrimitere. Îmi permiteţi s-o citesc şi pe a doua?

Eugen Nicolicea Vă rog frumos, ca să le votăm împreună.

Gabriel Andronache Vă mulţumesc mult. Cea de-a doua propunere se află pe ordinea de zi la punctul 449. Este vorba de Propunerea legislativă nr. 499/2017 privind modificarea şi completarea Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României. Are ca obiect de reglementare aceeaşi chestiune ca şi propunerea legislativă anterioară şi, în opinia noastră, este necesară o nouă analiză, astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată candida pentru niciuna din aceste funcţii. Mulţumesc.

Eugen Nicolicea Vă rog să votaţi. 91 de voturi împotrivă, 41 de voturi pentru, o abţinere. Insuficiente voturi pentru ca propunerile să fie adoptate. Bun. Intervenţiile pe modificarea ordinii de zi au fost epuizate, adoptate.