26 septembrie 2018 – Dezbaterea Propunerii legislative privind activitatea de recuperare debite (Pl-x 522/2016). ( rămasă pentru votul final )

Florin Iordache 86. Propunerea legislativă privind activitatea de recuperare debite; Pl-x 522/2016; caracter ordinar. Raport comun, Comisia pentru industrii şi Comisia juridică. Vă rog.

Octavian Petric Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Raport comun asupra Propunerii legislative privind activitatea de recuperare debite. În conformitate cu dispoziţiile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi şi Comisia pentru industrii şi servicii au fost sesizate, pentru dezbaterea în fond, cu Propunerea legislativă privind activitatea de recuperare debite. Senatul a respins această propunere. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea condiţiilor de acces la activitatea de prestare a serviciilor de recuperare debite de la persoane fizice, drepturile şi obligaţiile creditorilor, ale prestatorilor de servicii de recuperare debite şi ale debitorilor. În acest sens, persoanele fizice sau persoanele juridice care intenţionează să presteze servicii de recuperare debite pe teritoriul României trebuie să fie înregistrate de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în Registrul prestatorilor de servicii de recuperare debite. În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii celor două comisii sesizate în fond au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului respingerea Propunerii legislative privind activitatea de recuperare debite, întrucât ipotezele juridice nu acoperă întreaga problematică a relaţiilor sociale ce reprezintă obiectul de reglementare. În plus, sunt prezentate condiţiile minime de acces la activitatea de recuperare debite doar pentru persoanele juridice care desfăşoară această activitate, nu şi pentru persoanele fizice. În raport cu obiectul şi conţinutul său, propunerea face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Florin Iordache Dezbateri generale. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt. Rămâne la votul final cu propunere de respingere. Următorul.