10 iulie 2018 – Supunerea la votul final:

Carmen-Ileana Mihălcescu Rog liderii de grup să-şi invite colegii în sală. Într-un minut începem votul final. Stimaţi colegi, Vă rog să vă ocupaţi locurile în sală, pentru votul de control. Colegii de la USR? Colegii de la PSD? Domnule Suciu? Domnule Gheorghe? Domnule Roman? Vot de control. Vot, vă rog. Repetăm votul. Domnule Weber, vă rog frumos, haideţi să ne aşezăm în bancă. Vot de control, vă rog, încă o dată. Vot. Suntem în cvorum. OK. Legi ordinare. Adoptări. 1. Proiectul de Lege privind emiterea cărţilor de identitate speciale membrilor misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale acreditate în România (PL-x 287/2018). Comisia pentru politică externă propune adoptarea proiectului de lege. Vot, vă rog. Adoptat cu 230 de voturi pentru. 2. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi (PL-x 258/2018); lege ordinară. Comisia pentru egalitatea de şanse propune adoptarea proiectului de lege. Vot, vă rog. Adoptat cu 214 voturi pentru, 8 voturi împotrivă, 10 abţineri şi 3 colegi, bărbaţi probabil, care nu au nicio opţiune. 3. Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr. 46/2008, Codul silvic (PL-x 55/2018). Comisia pentru agricultură şi Comisia pentru mediu propun adoptarea proiectului de lege. Vot, vă rog. Adoptat cu 136 de voturi pentru, 84 de voturi împotrivă, 11 abţineri, 2 colegi fără opţiune. Explicarea votului. Domnul deputat Olar. Vă rog.

Corneliu Olar Stimaţi parlamentari, Eu vreau să vă arăt ce înseamnă silvicultură, cultura pădurilor şi exploatarea pădurilor. (Arată la tribună nişte lemne şi un şubler.) Eu vreau... la domnii miniştri... şi de aceea vreau să modificaţi şi sunt de acord şi cu doamna fost ministru... putem, pentru că de aceea suntem aici, să modificăm legile proaste. Şi, la ora actuală, să ştiţi că lemnul de foc se vinde cu şublerul. De aceea aveţi dumneavoastră miniştri ingineri de mecanică fină, şi nu aţi pus un silvicultor. Uitaţi cum se măsoară, sub 24 de cm, şi spun domnului secretar de stat să modificaţi, prin regulamentul de vânzare a masei lemnoase, acel regulament unde lemnul de foc nu este numai sub 24 de cm la capătul gros. Lemnul de foc este acel lemn care nu se poate folosi în industrie şi de aceea vă arăt cum se măsoară lemnul de foc la ora actuală. De aceea românii nu au lemn de foc, iar lemnul de foc zace în depozite şi poporul moare de frig. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Doamna Pană Adriana.

Adriana-Doina Pană Stimaţi colegi, Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care, contrar celor indicate de liderii de grup, aţi votat împotrivă, chiar dacă asta nu ne-a ajutat. Şi, aşa cum, în 2015, când, după lupte foarte grele şi după manipulări de genul celor pe care le-am trăit astăzi, a trecut, în sfârşit, Codul silvic şi am făcut declaraţia că în sfârşit şi românul este frate cu codrul, din păcate, declaraţia pe care o fac după votul de astăzi este că românul nu este frate cu românul.

Carmen-Ileana Mihălcescu Domnul Havrici Emanuel.

Emanuel-Iuliu Havrici Bună ziua. Vă salut încă o dată, astăzi, stimaţi colegi. Mulţumesc, doamnă preşedinte, pentru cuvântul acordat. Vă mulţumesc în primul rând pentru votul acordat - şi vă rog să nu mă întrerupeţi, doamnă Turcan - pentru votul acordat pe un amendament respins în comisie, un amendament care împacă atât necesarul de lemn pentru populaţie, cât şi deblochează sistemul forestier care, la ora actuală, nu funcţiona în parametri normali. Sigur că anul trecut a existat o modificare legislativă în sensul acordării unei cantităţi mai mari de lemn de foc pentru populaţie. Această iniţiativă legislativă a fost perfectibilă. Iar astăzi, prin votul dumneavoastră, tocmai am deblocat sistemul forestier şi, în acelaşi timp, am, păstrat o cantitate mare şi importantă de lemn de foc pentru populaţie. Vă mulţumesc încă o dată şi vă felicit pentru votul dat. (Aplauze.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Legi organice. Adoptări. 4. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, pentru modificarea alin. (5) al art. 10 din Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică şi pentru completarea alin. (3) al art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (PL-x 567/2008). Comisia pentru industrii propune adoptarea. Vot, vă rog. Adoptat cu 216 voturi pentru, 16 împotrivă şi 4 abţineri. 5. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 (PL-x 337/2018). Comisia pentru agricultură şi Comisia juridică propun adoptarea. Vot, vă rog. Adoptat cu 171 de voturi pentru, 62 de voturi împotrivă, 6 abţineri.