4 aprilie 2017 – Solicitarea nr.2278/C/2016 a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitoare la formularea cererii de efectuare a urmăririi penale împotriva domnului deputat Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul nr.237/P/2015 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. ( retrimisă comisiei )

Petru Gabriel Vlase Liderii de grup să-şi invite colegii în sala de şedinţă. Şi un secretar de la opoziţie să urce la prezidiu. Domnul Cozmanciuc? Continuăm lucrările de astăzi. Avem înregistraţi 121 de colegi. Ordinea de zi şi programul de lucru au fost distribuite: dezbateri până la 12,30; pauză; vot final la 13,00; şedinţa Biroului permanent al Camerei - după încheierea şedinţei de vot final. Domnul Nicolicea, procedură.

Eugen Nicolicea Vreau să sesizez un incident procedural. Punctul 27 de la ordinea de zi trecută... nu ştiu ce număr are acum... E vorba de solicitarea nr. 2278/C/2016... punctul 28... Vreau să vă spun că această solicitare se face în baza unui raport întocmit de Comisia juridică şi în momentul de faţă avem un incident de procedură, în sensul că, la art. 63 alin. (5) din Constituţie se spune că: "Proiectele de lege sau propunerile legislative înscrise pe ordinea de zi a Parlamentului precedent îşi continuă procedura în noul Parlament". Nu avem în Constituţie continuarea procedurii pentru hotărâri sau pentru altfel de acte. Acelaşi lucru se regăseşte şi în art. 253 din Regulament: "Proiectele de lege şi propunerile legislative înscrise pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi a Senatului al căror mandat a expirat îşi continuă procedura în Camera Deputaţilor nou-aleasă". Deci, neavând o procedură de continuare, solicit liderului meu de grup să ceară retrimiterea la comisie, pentru a rezolva acest incident de procedură. În plus, raportul fiind făcut de o comisie care nu mai există... Atunci existau deputaţi din alte partide, spre exemplu: UNPR, PPDD, iar acum avem USR. Observaţi că USR nu s-a putut pronunţa în cadrul comisiei, dar s-au pronunţat partide care nu mai există. Pentru incidentul acesta de procedură, vă rog, domnule lider, să solicitaţi retrimiterea la Comisia juridică a punctului 27. Evident că...

Petru Gabriel Vlase Vă rog.

Eugen Nicolicea ... în funcţie de rezultatul pe care-l vom avea... deci minimum două săptămâni, pentru că incidentele acestea de procedură pot să ducă la reluarea dezbaterilor în comisie.

Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Domnul Munteanu. Vă rog să vă pregătiţi cartelele de vot.

Ioan Munteanu Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Solicit eu retrimiterea, în calitate de vicelider, al acestui raport întocmit de Comisia juridică, pentru două săptămâni.

Petru Gabriel Vlase Vă rog să vă pregătiţi cartelele de vot. Vă rog să votaţi. Punctul 27, da? Retrimitere la comisie.